fbpx

ЕФЕКТИВНОТО ПОЛЗВАНЕ НА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ

видеонаблюдение по време на пандемия

Доставят ли камерите в търговските обекти висока сигурност по време на пандемия?

Съвременните камери, които се използват масово, разполагат с цифрово изображение с висока резолюция. Това позволява генерираният от тях сигнал да бъде използван не само за нуждите на сигурността, но и да бъдат извлечени много интересни данни. Те могат да бъдат обработени и да се използват от други отдели. Например маркетингова информация като статистически данни за брой потребители, натовареност на определени зони в даден обект и др. По този начин съвременните камери имат голям принос в системата за видеонаблюдение по време на пандемия

Така една IP камера извършва две функционалности – записва и изпълнява функцията за сигурност, но и генерира допълнителни данни. Двете дейности не си пречат една на друга.

Как се управлява всичко това от потребителя?

Той може да избира кои функционалности са необходими за неговите цели и решения. Нашите експерти помагат в дефинирането на това, както и в конфигурацията на камерите, за да дават възможно най-точен резултат.

Резултатът се получава под формата на доклади в различен вид. Например табличен с конкретни цифри за броя на посещенията в обекта, активността на часовите зони и т.н. Това ще позволи на клиента да управлява обекта си по-добре, да оптимизира броя служители за даден час и др.

Камерите и софтуерът са настроени така, че да генерират готов резултат, който да бъде използван от клиентите, без нужда от допълнителни познания в тази сфера. Към тях има и безплатен софтуер, който също позволява преглеждане и управление на резултатите.

При положение, че камерите са самостоятелни, как се синхронизират при обект, където са множество камери?

Всяка камера е устройство, което работи само за себе си, но са и част от по-голямо цяло. Те могат да комуникират една с друга. Една камера може да дава информация на друга и да взима данни от трета. Те си взаимодействат и заедно сформират система, която е видеонаблюдение по време на пандемия и подпомага дори и в тези условия на всеки един от вас.

Наскоро реализирахме проект, в който трябваше да се засичат нарушители в частен имот. Когато се засече нарушител, трябваше да се включи осветлението в зоната, където е засечен той и да се включи друга, подвижна камера, която да се насочи към това място и да увеличи изображението. Всичко това става автоматично, без нужда от човешка намеса.

За кого са подходящи тези решения?

Видео решенията на Hik.bg са подходящи както за големи корпорации, така и за малки фирми. Имаме клиенти, които използват само по една или две наши камери. Можем да дадем и пример с клиенти, които имат вече реализирани системи за видеонаблюдение, но в последствие се появява по-специфична нужда, която решаваме само с една или две допълнителни камери. Решенията са гъвкави и подходящи за най-различни клиенти и техните нужди.

Вашият коментар

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-добрата услуга.